Коллаборация года. За кадром. #2

Tweet about this on TwitterShare on VKShare on Facebook0

Броварня: Гуцульська крафтова броварня «Ципа».

Розташована: село Кваси, Закарпаття.

Головний бровар: Юрій Юрович.

 

— Що таке коллаборація? Як ви можете пояснити це поняття для тих, хто ще з цим не знайомий?

— Коллаборація — це дуже сучасне слово. Я би сказав, що це дружнє, родинне виготовлення, варіння чогось хорошого. Ось як прийшли до мене гості, я кажу: «Хлопці, давайте зваримо добру гуцульську юшку!» І кожен, хто прийшов, каже побажання, дає пораду, який продукт додати, кожен береться за окремий процес та вкладає частку своєї душі. Виходить дружня юшка, страва, яку добре їсти гуртом, яка залишає приємні спогади.

 

— З ким з відомих пивоварів ви хотіли б зварити пиво?

— Так склалося, я сьогодні варив з тими, з ким навіть не знав, що хотів би зварити! Зустріч в «Морі пива» дала шикарну можливість познайомитися з цікавими людьми, для яких крафтове пивоваріння та його розвиток в Україні має велике значення, з якими хочеться спілкуватися, пиво яких надихає мене, як пивовара, на нові експерименти.

 

— Яку надзвичайну складову ви додавали при варці пива?

— Чорниця. По нашому — яфині. Закарпатська ягода. Росте в горах. Я вважав, що вона до пива не підходить, а виявилося, що дуже підходить.

Tweet about this on TwitterShare on VKShare on Facebook0